11/17/2009

La Boca ja tantristlik tango,17.11.09


Turist peab ikka käima mõnes turismikohas. Mina valisin selleks La Boca- värvilise linna. Kehtestasin jalgadele säästureziimi (meenus, et mul tuleb nende jalgadega varsti mäkke ronida) ja võtsin takso. Tõesti, takso on esimene odav asi Buenos Aireses.
On kaks ise asja, mis La Boca võiks olla ja mis ta tegelikult on. Iseenesest on seal seda boheemlaslikku fiilingut küll (hipimehed, tangotantsijad tänavatel, naivistlikud skulptuurid, värvilised majad jms) aga ma tõesti ei saa aru, miks nad peavad kõikides nendes toredates poodides müüma nii nõmedat turistinänni. Kus on mulle lubatud kunst? Kes kurat tahab Maradona pildiga külmkapi magnetit! Muide, Maradona ei ole mulle tõesti mitte kunagi meeldinud. Teine turistimagnet, Che Guevara, on vähemalt ilus mees aga väga, väga paha. Katsun oma "pahade meeste" teemat kontrolli all hoida ja ei osta tema bareti-pildiga T-särki. Õnneks tapeti Che Guevara juba mõni aeg tagasi ära.
Kokkuvõttes ma ei kahetse mingil määral seda La Boca hommikut. Kolasin värviliste majade vahel, leidsin eriti vinge vana raudtee, istusin tänavakohvikus (kohe tuli minu juurde üks suur hall koer ja viskas mu jalgade juurde magama. See, et ma igal pool koeramagnet olen, sai ka siin kinnituse)ja pildistasin tänavatangot. Aga üle tunni ei olnud mul seal küll midagi teha. Võtsin takso, sõitsin linna ja ostsin täna õhtuseks pidulikuks tangoetenduseks kleidi.
Kell 15.00 algas minu esimene privaatne tangotund personaalse mehega:). Natuke olen enda üle uhke ka, sest oskan nüüd vähemalt teoreetiliselt nelja erinevat sammukombinatsiooni ja suudan terve tangoloo enam vähem kaasa kõndida. Midagi ma taipan sammude tehnikast ja tango-tundest aga tantsimisest on asi muidugi kaugel. Iga pagana mees ajab seal põrandal mingit oma asja, kui ühega saad enam-vähem juba pihta, siis uus mees ja uus jama.
Tango on nagu tantristlik seks, proovi jääda algusesse ja ära mitte soovigi kuskile jõuda. Mitte, et ma tantristlikust seksist midagi peaksin või teaksin, peale paari raamatu lehitsemise ja Stingi imetlemise, aga vähemalt filosoofia on sarnane. "Ära suhtu tangosse kui millessegi, mis peab kuhugi välja viima. Ära mõtle sellest kui vahendist, sest ta on ise enda eesmärk. Ära mõtle tulevikule, vaid jää olevikku!» Umbes seda rääkis mulle täna õpetaja Noelia. Eespool toodud katkend on tantra-guru Osho raamatust, ühe sõna vägivaldselt asendasin. Ei tea küll millise?:)

1 kommentaar:

  1. Käisid juba poodlemas:) ma loodan, et leidsid mulle ka midagi:S Lisaks pole ma ammu kuulnud, et sa millestki nii vaimustunult räägiksid nagu tangost, nii et ma olen väga rahulik ja õnnelik:)

    Anna

    VastaKustuta