6/03/2010

Sõnumid Kazbegi külast

"Saabusime Kazbeki kl 5.30. Sõime,jõime, magasime kella üheni. Ilm on ilus, Lela trepilt imetleme tippu. Varsti lähme shoppama. Georgi oli bussijuht, mitte abigiid, Leri tuleb siia homme, siis kl 10 ajal hakkamegi liikuma."

"Ärkasime, vaade mäele on ilus ja suurejooneline. Siia jõudes sõime ja kärakas käis edasi. Ilm praegu ilus. Lähme poodi varustust täiendama."

Ilmaprognoos võimalikeks tipupäevadeks hetkel:
Days 3-6 Weather Summary: A heavy fall of snow, heaviest during Tue morning Temperatures will be below freezing (max -4°C on Sun afternoon, min -11°C on Tue night) Winds decreasing (strong winds from the SSW on Mon morning, light winds from the WSW by Wed morning).

Tundub siiski, et tippu annab teha nii pühapäeval (mis on ebatõenäoline, sest laupäeval jõutakse alles Meteostantsija baaslaagrisse) kui ka esmaspäeval, teisipäeval. Esmaspäeval on tuul veidi tugevam aga öösel ja hommikupüoolikul lund ei saja. Teisipäeval sajab lund aga tuult praktiliselt ei ole. Oleneb, kui tugev see lumesadu tegelikult on. Hetkel on üleval suhteliselt soe ja lund ei ole mõnda aega sadanud, seega on viimane tipueelne tõus jäänõlval, mis eeldab mõningast tehnilist ronimist. Kui lund sajab maha piisavalt, siis peaks ka seda viimast järsku tõusu olema lihtsam teha. Aga tont seda täpselt teab, minu kaks Kazbeki tippu on raskusastmelt erinenud nagu öö ja päev.

Ja kaheks järgnevaks tõusupäevaks näitab täiesti selget ilma ja sooja kõrguseni 4000m 15-10C. Ilus tõus seisab neil ees!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar