6/05/2010

vahelaagrist üles

Kazbekil kõik hästi. Eile tehti ära esimene tõus ja ööbiti telkides umbes 3000m peal. Hommikul asus grupp täies koosseisus järgmisele tõusule. Alar pöördus nüüd alla tagasi. Helistasin just talle ja sain infot, et vahelaagris lund ei olnud aga eesolev liustik paistis olevat korraliku lumekihi all. Täna ületatakse esimene liustik (pilt eelmisest korrast)

ning õhtupoolikul jõutakse baaslaagrisse Meteostantsijasse (3800m). Midagi keerulist täna ees ei ole va mõned turnimised lõhede serval (see pilt on tehtud eelmise grupiga septembris 2009). Mina ja giid Leri libisesime tol korral jäänõlval turnides ühte sellisesse sisse. Muidu polnud hullu midagi aga lõhe põhjas oli vesi. Saabaste kuivatamine Meteos ei ole just lihtne ülesanne.

Homme on grupil plaanis aklimatimatk kabeli juurde (4000m). See kabel on omaette vaatamisväärsus. Selline tilluke plekist putka, mis on kohale toimetatud helikopteriga.
Levi on nüüdseks kustunud. Lootust grupi kohta teateid saada on taas Meteos, kus ühes kohas (I ja II korruse vahel akna all) on lootust sõnumeid saata ja saada.
Tippu üritavad nad teha esmaspäeval või teisipäeval otse Meteostantsijast (tõusu ca 1200m.)
Aga siin siis baaslaager Meteostantsija, kuhu grupp täna jõuab.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar