6/07/2010

Tipp jääb täna ilmaolude tõttu ära

Varahommikul saabusid mulle kolm sms-i:
"Täna tipuüritust ei toimunud. Kell 3 oli täielikult pilves ja kuna ka kell 4 ei olnud parem, siis täna ei üritanudki. Homme uus katse. Leri ütles, et siis lähme."

"Aira, võid õhtul saata homse kohta viimase ennustuse. Kõik oleme valmis tippu üritama."

"Tänane tipuüritus jäi halva ilma tõttu ära. Lumetorm oli liiga tugev ja külm. Kõik on paistes ja väsinud, kuna magada ei õnnestu, üldiselt ok. Homme üritame kui vähegi võimalik."

Ilmaennustus Kazbekil: Minu andmetel on hetkel ilma sajuta aga tuuline hommik. Lund hakkab uuesti sadama lõunast. Homme öösel tuul nõrgeneb (20km/h), näitab vähest lumesadu 1-2cm. Sama ilm püsib ka varahommikul. Pärastlõunal lumesadu tiheneb aga tuul ei tõuse. Ööl teisipäeval vastu kolmapäeva vaibub tuul täiesti (5km/h) ja öösel ning hommikul on ka lumesadu tagasihoidlik. Pärastlõunal lubatakse jälle rohkem lund. Öösel 9 vastu 10.juunit on selge ilm, mis peaks püsima hommikuni. Tuul on nõrk ning ka päeval on lumesadu võrreldes eelmiste päevadega tagasihoidlik. Külma on järgnevatel päevadel tipus 13-17 kraadi. Seega on ilmaennustuse järgi kõige parem päev tipu tegemiseks 10. juuni aga see on grupi jaoks ka tagumine aeg. Kuna tuul on tänasega võrreldes nõrgem ka homme, ülehomme, siis arvan, et nad peaksid vähemalt esimese katse ära tegema. Viimaseks katseks jääb siis aega kuni 10. juunini.

Hoiame pöialt!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar