12/15/2009

Uruguay 12.12.


Colonia kuulus majakas ja raekoja varemed 17 saj.


Vot sellised puud kasvavad Uruguay´s


paradiisirand Uruguay´s


Uruguay Jõuluvana bussi ootamas

Buenos Airesesse jõudsime 11.12 hommikul. Esimesel päeval uurisime linna, mina küll taasavastades San Telmo boheemlaslikku melu. Õhtul läksime Peebuga tango-etendusele. Sel korral Almacén, väike ja vana maaliliste rõdudega teater. Ühesõnaga nauding täielik.
Laupäeva hommikul kell 8.30 väljus kiirlaev Uruguay väikelinna, ametliku nimetusega Colonia del Sacramento. Tegemist on Protugali esimese kolooniaga siin mandril. Kuna lõunapoolse Lõuna- Ameerikaga on mõistlik teema lõpetada (või vähemalt ajutiselt joon alla tõmmata), oli Tshiilile lisaks vaja veel üks riik üle vaadata. Üle vaatamisest jäi asi muidugi kaugele aga kuna rentiseme kohe sadamast auto, sai mingi aimduse ka sellest maast.
Uruguay on äärmiselt erinev Argentinast. Arvestades, et neid kahte maad eraldab vaid jõgi (väga, väga lai Rio Uruguay vahetult enne Atlandi suubumist), on arusaamatu, kuidas Argentina valdavalt kõrbeline pampast saab Uruguay´s roheline paradiis. Sõidetud tee meenutas meile kõigile Tartu-Viljandi maanteed, must-valged lehmad ja viljapõllud (kaugvaatluse tulemus: nisu).
Nautisime inimtühje randu (esimeses neist tegime tunnise uinaku, sest öö jäi pärast tangot ja nii mõndagi cuba-libre´t natsa lühikeseks) ja Colonia imekaunist vanalinna. Rääkimata muidugi külluslikust mere-teemalisest lõunasöögist.
No ühesõnaga, kui jätta arvestamata täiesti ebanormaalne piiriületus (mis mind muidugi peale Tshiili külastust eriti ei üllatanud), oli väga bueno päev. Lisainfo juba fotodelt:)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar